Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2015 14:00 - История на часовниците Casio
Автор: kstanishev Категория: Технологии   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
1



 Началото на марката CASIO започва с производството на калкулатори. Casio пише историята си от 1957 година насам, като фирмата се старае да въвежда иновации и нови предложения на пазара на дигиталните часовници, изисканите мъжки и дамски часовници, превърнали се в луксозен аксесоар и необходим приятел на спортистите. Днес буквално всеки ден излиза на пазара продукт, произведен от фирмата Casio. Марката е известна по целия свят със своите неповторими часовници - точни, надеждни часовници със спортен дизайн, които притежават различни функции и уреди за измерване на външни състояния около нас и да издържат на различни метеорологични условия и дори часовник, издържащ на удар.

Casio е водеща фирма в производството на часовници, касови апарати, дигитални принтери, музикални устройства, калкулатори и други. Гамата на производството е много богата. Основатели на марката Casio са двамата братя Todao Casio и Toshio Casio. През 1974 година на световния пазар се появяват първите електронни часовници, носещи марката Casio. Патента на електронните часовници е собственост на българина Петър Петров, който първоначално продава правата на швейцарска фирма, а после Casio откупуват правата за електронни часовници и започва серийното производство на световноизвестната марка дигитални часовници Casio. Десетилетие по-късно братята Касио правят революция със своите модели на противоударни часовници - G-Shock, които съчетават в едно постиженията на часовникарството и електрониката. По този начин братята успяват да превърнат една неизвестна малка компания в огромна корпорация, всепризната в световен мащаб и успяват да направят от обикновенния ръчен часовник един мултифункционален прибор, който не само отмерва времето, но и измерва различни състояния в природата - посока, влажност, височина и температура. Колекцията E-Databank на Casio поставя рекорден брой продажби. Едно от знаменитите изобретения на Casio е часовникът BM-100W, който разполага с функцията да измерва височините в планините, дълбочините във вода и да предсказва времето. През 1995 година се появява ръчният часовник Casio DQD-10 модел, който абсолютно винаги показва точен час, благодарение на вграден радиоканал, от който получава информация, и който разполага с вградена камера, слънчева батерия и приемник - едно изумително изобретение на компанията Касио.

В наши дни Casio е една от най-успешните фирми в производството на мъжки и дамски часовници, благодарение на способността да експериментира и да измисля невъобразими иновации в часовникарския бранш.

Вградените сензори в часовниците Casio са:

  • Часовник с компас – показва посоките на света
  • Часовник с барометър – измерва атмосферното налягане
  • Часовник с температура – измерва температурата във целзий или фаренхайд
  • Часовник с алтиметър – измерва актуалната височина

Ето и някои по известни серии на Casio...

.../разгледай повече тук/...




Гласувай:
1


Вълнообразно


Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kstanishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 79126
Постинги: 48
Коментари: 44
Гласове: 77
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930