Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2009 20:14 - Моята Варна - мнение на един не-варненец
Автор: kstanishev Категория: Регионални   
Прочетен: 1533 Коментари: 2 Гласове:
1



В последните години много ожесточено се говори, че "Варна е най-добрият град за живеене в България".

От 4 години имам "удоволствието" да живея в морската ни столица и бих желал да изкажа мнение по въпроса.

Варна е красив град - градинки, море, забавления, паркове, морската градина, делфинариума, музеите и прочие. Града примамва с лъскавите си витрини, марковите си стоки и колорита на сградите и хората...

Какво не се вижда на пръв поглед - града е окупиран от корупция и далавери. Управата си затваря очите, когато цяла България е чувала за групировката ТИМ, притежаващи плажната ивица заедно с всички заведения по нея.

Ремонтните дейности из града са ежедневие и всички уж са свикнали с тях. Какво се случва обаче? Вали дъжд. Ремонтните дейности спират. И точно тогава става ясно всичко. Улиците са неправилно асфалтирани, като водата се събира точно там, където е най-нежелана - в края на пътното платно, възможно най-близо до тротоара. Горкия пешеходец, тръгнал да се прибира по това време... дори дъждобран не би го спасил.

Някой правил ли си е труда да се разходи из по-отдалечените местенца на морската градина? Кал, опаковки от презервативи, пластмасови бутилки от бира, фасове... Можеш ли да държиш детето си само на главната алея? Колко пъти съм срещал мъртви плъхове по алеите...

За задръстванията и шофьорите не ми се говори, тези проблеми ги има всеки един град.

Някой спомня ли си казуса отпреди около година, когато детската площадка пред един блок щеше да бъде застроена, защото се оказа, че някой от общината бе продал мястото?

Обучение? Свободният университет е станал като нарицателно за "купено образование". В техническият вече приемат главно студенти от Турция, които в трети курс не могат да свържат едно изречение на български език... но пък получават образование в европейска страна! В прехваленият ВИНС тази година имаше 250 студенти, взели си държавният изпит благодарение на mini-handsfree - 20лв/час.

Незнам и аз как би прозвучало, но... повечето хора, които са ми направили добро впечатление във Варна всъщност са били пришълци, като мен.


Сигурно има хиляди неща, които могат да бъдат казани в допълнение, но ще оставя на вас да коментирате... Ако има достатъчно мнения, ще поместя информацията в сайта си, за да бъде достъпна за повече хора. Без цензура.


Тагове:   мнение,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - абе яка си е варна. . . варна си е варна ...
11.09.2009 01:14
абе яка си е варна ...варна си е варна ;)
специално за "прочутия и прехвален " ВИНС - за съжаление е така ...
турците в турция ..не че нещо против тях ..ама..белким да можеха да кажат поне "здрасти" на български ..все пак са в БЪЛГАРИЯ
цитирай
2. kstanishev - :)
11.09.2009 12:52
Което си е така - така си е. Нямам нищо против малцинствата, но имам против тези, които дори не се опитват да се интегрират...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kstanishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 79109
Постинги: 48
Коментари: 44
Гласове: 77
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930